Nettverk og teknisk

 

Hovedswitchen på GalaxeLAN 2018

GalaxeLAN 2018 hadde vi et litt annerledes oppsett enn tidligere.
Vi hadde et samarbeid med Dotnet Klubben og Provendo og vi fikk oppgradert internettoppkoblingen vår fra 500 MBit/s til hele 1 GBit/s!

Diverse medlemmer av Dotnet Klubben ble med i GalaxeLAN Crew og stilte med egen hardware som de benytter på sitt eget arrangement på Ulefoss. Deres router kombinert med hardware lånt av Provendo ble satt opp i en HA-løsning slik at nettverket alltid skulle være tilgjengelig og fungerende for deltakere på GalaxeLAN 2018.

Fra Provendo fikk vi låne hardware som blant annet ble brukt som en av routerene i HA-løsningen og for andre løsninger som ble gjort tilgjengelig lokalt på nettverket.
Et eksempel på dette er lokal caching av spill, oppdateringer og annet for å avlaste internettoppkoblingen.
Dette betyr at f.eks. Steam-spill / oppdateringer lastes ned via en av våre lokale servere i stedet for direkte fra Steam, som gav deg som deltaker veldig god hastighet (begrenset av lesehastigheten til SSDene og maksimalt 10 GBit/s).

Vi er åpne for å sette opp flere tjenester, har du noen kule ideer eller forslag? Send dem til alf@galaxelan.no

Begge serverene ble koblet opp til hovedsvitsjen med 10 Gigabit SFP+ (fiberoptisk) og hver bordsvitsj hadde en egen dedikert nettverkskabel med kapasitet på 1 GBit/s fra hovedsvitsjen i en såkalt «stjerneoppkobling».
Se bilde.

Vi hadde også en rekke tiltak og erfaringer som vi benyttet oss av for å forsikre at nettverket og opplevelsen til deltakerne på GalaxeLAN 2018 ble så optimal som mulig.

Det viktigste for oss er at det går knirkefritt å spille online med minimalt av forsinkelse eller pakketap.

Har du spørsmål eller forslag? Send en epost til alf@galaxelan.no.